Voordelen screens

Voordelen van screens als zonwering

Er bestaan allerlei manieren waarop u de zon uit huis kunt weren. Een van deze manieren is het plaatsen van screens. Het gaat hier om een verticale zonwering die ervoor zorgt dat de volledige oppervlakte van de ramen wordt afgedekt om fel zonlicht te weren. We zien door heel het land dat steeds meer mensen voor screens kiezen. Ontdek hier ook de voordelen van screens als zonwering.

Praktisch en mooi

Doordat screens vlakhangende zonweringen zijn, zijn ze bijna overal probleemloos toe te passen. Een belangrijk voordeel is dat ze heel weinig plaats in beslag nemen. Ze worden bijna als één geheel met de ramen geplaatst. Dit is voor veel mensen vanuit esthetisch standpunt ook een leuk voordeel. Verder zijn ze ook in bijna alle kleuren verkrijgbaar, zodat u de screens gemakkelijk op de stijl van uw woning kunt aanpassen.

Lichtdoorlatend

Met screens kunt u op een effectieve manier de hinderlijke zon uit uw woning weren. Dat kan uiteraard ook met markiezen of rolluiken, maar screens bieden u het grote voordeel dat ze wel licht doorlaten. De screens zorgen ervoor dat de felle zon buiten blijft, maar dat u wel gewoon ongehinderd naar buiten kunt kijken.

Energiebesparing

Met een effectieve zonwering met behulp van screens kunt u ook nog eens besparen op uw energiekosten. TNO deed een onderzoek naar de relatie tussen buitenzonwering en energie besparen. Het onderzoek wees uit dat kantoren tot 29% en woningen tot 12% op hun energiekosten voor koelen kunnen besparen met buitenzonwering. Screens reflecteren tot wel 88% van de warmte en het zonlicht.

Gebruiks- en onderhoudsvriendelijk

De moderne screens zijn zeer gebruiksvriendelijk. U hebt de keuze uit screens met handbediening en elektrische bediening. Voor bepaalde screens die uitgerust zijn met elektrische bediening bestaan er ook afstandsbedieningen en tijdschakelaars. Verder zult u ook weinig onderhoud aan de screens hebben. Ze zijn bijvoorbeeld uitstekend bestand tegen rot en schimmel. De meeste screens zijn antistatisch, zodat ze geen vuil aantrekken. Verder zijn ze gemakkelijk schoon te maken met een zachte borstel en een sopje.

Nog meer voordelen

Er zijn nog meer voordelen te noemen! Zo zijn screens bijna altijd brandvertragend, roestvrij, windbestendig, UV-bestendig en niet vervormbaar. Meer weten? Laat u hier adviseren over screens door onze zonwering specialisten. Ze stellen ook graag een vrijblijvende en kosteloze offerte voor u op.

Gratis offerte aanvragen

Type code over*: captcha

Kwalitatieve samenwerking met Samenwerking Vena zonwering