Rolluiken

Rolluiken als zonwering en beveiliging

Wie kiest voor rolluiken als zonwering slaat eigenlijk twee vliegen in één klap. Rolluiken hebben namelijk meerdere voordelen. Wel horen we vaak dat mensen rolluiken niet altijd even mooi vinden staan bij hun woning. Het is bepalend voor het karakter en uitstraling van uw woning. Laat u daarom goed adviseren. Hieronder hebben we enkele voordelen van rolluiken geformuleerd.

  • Naast de functie als zonwering in de zomer houden rolluiken in de winter juist de warmte binnen. Dit is goed voor uw energierekening.
  • Voorbijgangers geeft u geen kans om naar binnen te kijken.
  • Inbrekers hebben geen tot weinig kans wanneer uw woning of bedrijfspand voorzien is van rolluiken.

Beperkt aantal kleurmogelijkheden met rolluiken

Naast de vele voordelen hebben rolluiken ook een nadeel. Ze zijn namelijk niet in alle kleuren leverbaar. De meest voorkomende kleuren zijn wit en crème. Wegen de voordelen zwaarder dan dit nadeel? Dan zijn rolluiken een goede investering. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan voor een exacte prijsindicatie.

Alle soorten rolluiken leveren wij

Er zijn drie verschillende soorten rolluiken. We beschrijven hieronder per soort de belangrijkste kenmerken. Zo krijgt u een goed beeld van de mogelijkheden.

Inbouwrolluiken
Dit type rolluik zien we veel terug in het straatbeeld. Een inbouwrolluik heeft deze naam omdat ze meestal tussen de bovenkant van een raam en de gevel worden geplaatst. Zo worden de rolluiken keurig verwerkt in het geheel.

Opbouwrolluiken
Met een opbouwrolluik vormen het raam en de rolluik een geheel. Een groot voordeel van dit type rolluik is dat het erg isolerend werkt wat ten goede komt voor uw energierekening.

Voorzetrolluiken
Hiermee wordt de rolluik letterlijk op de muur gemonteerd. Hierdoor komt er een extra blok boven het raam waarin het oprolsysteem verwerkt is. Voordeel hiervan is dat het makkelijk te monteren is bij vrijwel iedere woning.

Gratis offerte en advies aanvragen

een goede voorbereiding is het halve werk. Zo ook met rolluiken. Laat u goed adviseren en vraag gratis een offerte aan bij ons.

*Uit de praktijk is gebleken dat het vergelijken van zonwering offertes een besparing van ongeveer € 350,- oplevert.