Markiezen

Markiezen van hoogstaande kwaliteit

Dit type zoonwering geeft het meeste karakter aan uw woning of bedrijfspand. Markiezen zijn herkenbaar aan de bolle vormen. Bij oudere woningen zijn ze vaak voorzien van een gestreepte print. Tegenwoordig zijn ze in alle kleuren leverbaar. Markiezen vallen in de hogere prijsklasse. Gemiddeld kunt u van uitgaan van een prijs tussen de € 350,- en de € 550,- per meter. Wilt u een exacte prijsopgave? Vul dan vrijblijvend ons contactformulier in.

Diverse soorten markiezen

Markiezen zijn leverbaar in drie modellen, namelijk de standaard, het petmodel en het klapmodel. In onderstaande afbeelding ziet u duidelijk de verschillen tussen de modellen. Het model van uw markiezen is belangrijk voor de uitstraling van uw woning. Laat u daarom goed adviseren.

Modellen markiezen

Standaard
Het standaard markies model plaatsen we vaak boven ramen. Het is niet verstandig om dit type markies voor openslaande ramen te plaatsen. Het kenmerkt zich door de karakteristieke uitstraling.

Klapmodel
Het klapmodel is juist wel geschikt om te plaatsen boven deuren en openslaande ramen. De uitval is een stuk groter dan bij het normale model, zoals we hierboven beschrijven. Hierdoor is er ruimte genoeg voor openslaande deuren en/of ramen.

Petmodel
Wilt u markiezen laten plaatsen waarbij het belangrijk is dat de doorloop vrij blijft? Dan is het petmodel uitermate geschikt voor dit soort situaties. Het doek van de markies valt door dit model minder laag dan bij de andere modellen.

Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan

Alle modellen zijn bij ons op maat te maken en snel leverbaar. Daarnaast kunt u ervoor kiezen voor een elektrische bediening. Zo kunt u van binnen de markiezen in en uitklappen. Wanneer u ons contactformulier invult zorgen wij dat u binnen 24 uur gratis een passende offerte toegezonden krijgt.

*Uit de praktijk is gebleken dat het vergelijken van zonwering offertes een besparing van ongeveer € 350,- oplevert.